Key Fob Buttons Not Working

Discussion in 'Renegade Stock Tech' started by Denny, Nov 6, 2018.

  1. Denny

    Denny New Member

    Joined:
    Nov 6, 2018
    Messages:
    2
    Location:
    NJ
    I am hoping someone out there has experienced and a solution for our issue.

    My Wife has a 2016 Renegade TH. We are the first owners of this vehicle and we have 2 sets of keys (Fobs). With both Fobs, none of the buttons are working... Unlock/Lock/Remote Start/Panic.... NOTHING.

    The fob will work for the keyless entry and push start ignition.

    I have changed out the Fob Battery, Removed & hooked up the Neg Cable from the vehicle Battery with zero success.

    We have taken it to the Jeep Dealer, they said they did a software upgrade and reprogrammed the fob which they claimed fixed the problem, but when my wife tried the remote start the following morning, nothing worked.

    One Note.. the remote start and lock/unlock seems to work after the vehicle has been driven for a little while. But if it sits for a few hours nothing on the Fob will work.

    Please help if you can.
     
  2. CanadianRenegade78

    CanadianRenegade78 Member

    Joined:
    Nov 14, 2017
    Messages:
    44
    Location:
    Ontario Canada
    have you tried relearning the fobs rfid?
    get in car, press non-key end of fob to the start button to start car.

    worth a try
     
  3. vascudave

    vascudave New Member

    Joined:
    Aug 9, 2016
    Messages:
    29
    Location:
    nj
    i
    ive recently been having the same issues
     
  4. vascudave

    vascudave New Member

    Joined:
    Aug 9, 2016
    Messages:
    29
    Location:
    nj
    could you clarify the "non-key end" button?
    thanks
     
  5. CanadianRenegade78

    CanadianRenegade78 Member

    Joined:
    Nov 14, 2017
    Messages:
    44
    Location:
    Ontario Canada
    one end of your fob has the emergency key/glove box key, the other end is just plastic. the chip is towards this plastic end
     
  6. lee

    lee Member

    Joined:
    Jan 19, 2017
    Messages:
    36
    Location:
    malaga spain
    Anybody ever get this fixed?. My TH is doing exactly as Dennys description. By the time you have driven to the dealer its working again.
    Thanks
     
  7. Denny

    Denny New Member

    Joined:
    Nov 6, 2018
    Messages:
    2
    Location:
    NJ
    All,
    Everything works just fine now. But I’m not 100% on the fix.

    I’ve tried the relearning thing that “Canadian” suggested but it didn’t work for us. We also tried something we found on the internet like pushing buttons outside the vehicle, then sitting in the driver seat pushing buttons on the doors, then getting out of the vehicle and trying the Fobs... didn’t work.

    With 3 visits to the dealer and a rental car later :mad: the Fobs still didn’t work.

    My wife talked to the head service manager,(the guy we dealt with the entire time with this issue) and told him nothing changed. He claimed that he will call Chrysler and have them do a remote satellite reset. I didn’t believe anything this guy was saying at this point. I didn’t know that was a thing. It probably isn’t. So I went to the store and bought another set of fob batteries and replaced them for a 2nd time. It worked that night, but my wife recently drove it so that was a tainted test. Since they worked after us was driven. The next morning the Fobs worked flawlessly and as ever since. My wife said that everything inside was reset... all of her setting and saved radio stations were gone.

    Could that have been the remote satellite reset from the company, maybe. Could it have been a coincidence, sure.

    I would try another set of batteries just in case.
    If that doesn’t work. Ask the dealer if there is anything Chrysler can do as a remote satellite reset.

    Hope this helps.
     
  8. lee

    lee Member

    Joined:
    Jan 19, 2017
    Messages:
    36
    Location:
    malaga spain
    Cheers Denny. Funny iyou say the reset it was after a re flash it started doing it. I have since found it takes an hour locked to stop working. Passive entry ign on off resets it working again so it looks like the rf side is going to sleep after an hour. At least I can re create this now and show the dealer.
     

Share This Page